Tapu ve Kadastro, eşi sigortalı olanın da tayini yapacak

Eşi sigortalı veya Bağ-Kur'lu olanların da naklini yapan kurumlar arasına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü de eklendi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Mart 2014 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tapu ve Kadastro, eşi sigortalı olanın da tayini yapacak

Eşi sigortalı veya Bağ-Kur'lu olanların da naklini yapan kurumlar arasına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü de eklendi.

EŞİ KAMUDA ÇALIŞMAYANLAR DA NAKİL OLABİLECEK

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre, eş durumundan atama yapılabilmesi için eşin memur olması gerekmektedir. Kurum bu zorunluluğu 5 Mart 2014 tarihi itibariyle kaldırdı.

Eski hüküm şu şekildeydi: 1) Eşinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur statüsünde çalıştığına dair görev yeri belgesinin ibrazı,

Yeni düzenlemeye göre eş durumundan tayinin yapılabilmesi için aranan yeni şart şu şekildedir:

"1) Eşinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştığına dair ya da hizmet akdine dayalı olarak veya kendi adına veya hesabına bağımsız sigortalı veya vergi mükellefi olarak müracaat tarihi itibariyle son iki yıl içerisinde kesintisiz olarak çalıştığına dair belgenin ibrazı,"

Bu düzenlemeye göre, eskiden farklı olarak sadece 217'ye tabi bir kurumda memur olarak çalışanlar değil, 217'ye tabi olsun veya olmasın bir kamu kurumunda çalışanlar eş durumu tayini isteyebilecektir. Bunun yanı sıra sigortalı veya Bağkurlu olanlar da tayin isteyebilecektir. Ancak bunların tayinin sırasında 2 yıl sigortalı olma şartı aranacaktır.

ASTIN ÜSTE TABİ OLMA ZORUNLULUĞU DA KALDIRILDI

Atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan "4) Yer değiştirmeye tabi olan eşlerden ast durumunda olan eşin görev yerinin, üst durumda olan eşe bağlı olarak değiştirilmesi," şeklindeki hükümde, 5 Mart tarihi itibariyle kaldırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber